Математика с/к 5 - А клас


ЗАНЯТТЯ 12
Тема.  Знаходження чисел за їхньою сумою (різницею)
Мета: закріпити навички розвязування задач на знаходження невідомих
            компонентів.  

Завдання для заняття
1. У трьох п'ятих класах навчається 89 учнів. Відомо, що у 5-А і 5-Б класах разом 58 учнів, а у 5-В класі на 3 учні більше, ніж у 5-А. Скільки учнів навчається в кожному класі?
2. У трьох автопарках усього 427 автомобілів. У першому та другому автопарках разом 311 автомобілів, а в першому та третьому  262 автомобілі. Скільки автомобілів у кожному автопарку?
3. Три білки запаслися на зиму грибами. Перша з них насушила 29 грибів, друга  на 3 гриби більше, ніж перша, а третя  на 2 гриби більше, ніж друга. Скільки всього грибів насушили білки?
4. Карлсон впустив з даху багатоповерхового будинку м'ячик, який впав на землю через 3 секунди. За першу секунду м'ячик пролетів 5 м, за другу
на 10 м більше, ніж за першу, а за третю  на 5 м більше, ніж за дві перші разом. Яка висота будинку?
5. Карета маркіза Карабаса проїхала бруківкою 38 км, а ґрунтовою дорогою  на 19 км менше. Чому дорівнює весь шлях, який проїхав маркіз Карабас?
6. На залізничній станції стояло три товарних потяги. У першому потязі було 30 вагонів, у другому на 5 вагонів більше, ніж у першому. Скільки всього вагонів було у трьох потягах, якщо у першому було на 10 вагонів менше, ніж у третьому?
7. Школярі зібрали з одного поля 1540 кг. картоплі, причому 12 школярів зібрали по 75 кг кожний, а всі інші по 80 кг кожний. Скільки всього школярів збирали картоплю?

Зворотній зв'язок

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *